Пт, 17-05-24, 02:48:13
Головна
Реєстрація
Вхід
PLAYGUITAR.AT.UA
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Форма входу
Міні-чат
Наше опитування
ваша гітара?
Всього відповідей: 48
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 5 » Нова гітара настроює сама себе
20:25:07
Нова гітара настроює сама себе

Нова гітара настроює сама себе

Нова гітара настроює сама себе,
Нова гітара настроює сама себе

Відомий виробник гітар – американська компанія Gibson — випустила новий інструмент з серії Les Paul, який оснащений системою Powertune, здатною автоматично і дуже швидко виконувати точну настройку струн.

Система автоматичної настройки була розроблена німецьким інженером Крісом Адамсом (Chris Adams) і його компанією Tronical. У основі новинки — додатковий звукознімач, але не магнітний, як завжди, а п'єзоелектричний, такий, що дозволяє акуратно ізолювати коливання сусідніх струн один від одного.

Цифрова система, інтегрована прямо в гітару, визначає частоту коливань з високою точністю і порівнює їх з еталонами, а дуже маленькі, але надзвичайно могутні сервопріводи на колках підстроюють натягнення струн.

Gibson випустила винахід Адамса в світ, підготувавши серійне виробництво новинки. Як повідомляє компанія, Powertune — це перша повністю функціональна, ненав’язлива і завжди готова до дії система автоматичної настройки інструменту для професійних гітаристів.

Треба сказати, що автоматична настройка гітари вже з’являлася раніше на дрібносерійних зразках, виготовлених уручну в американській компанії TransPerformance. Але та система (разом з гітарою) коштувала $3 тисячі і вимагала перед використанням складного процесу калібрування електроніки. А система від Gibson націлена на ширшу аудиторію і відрізняється непримхливістю.

Настройка гітари відбувається, якщо потягнути за мастер-кнопку (Master-Control Knob). Причому займає процес настройки всього декілька секунд.

Компанія підкреслює, що хоча музиканти-профі і самі можуть чудово виконувати настройку уручну, така підготовка займає більше часу. На концерті це може виявитися важливим. А ось що неодмінно оцінять всі професіонали крім однієї традиційної настройки, власник нової гітари може вибрати з декількох альтернативних настройок, закладених в пам’ять інструменту.

Коштує гітара, оснащена Powertune, приблизно на $900 дорожче, ніж така ж електрогітара від Gibson, але без автоматичної настройки.

Переглядів: 797 | Додав: gr69im | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
mp3
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Wiki Search

| Petro Kocherhan© 2024.gr69im | |